2020-09-17 10:31:10• hírek • Szatmár.ro

WiFi4EU: Beindult Mezőteremen az ingyenes szabadtéri internetszolgáltatás

Egy tizenötezer euró összértékű európai uniós pályázatnak köszönhetően Mezőterem község mindhárom településén ingyenesen kapcsolódhatnak a szabadtéri wifi-hálózatra a község lakói. A szolgáltatás szerda óta üzemel.

Újabb kényelmi szolgáltatással bővült Mezőterem község infrastruktúrája: az WiFi4EU nevet viselő európai uniós pályázat révén kiépült a község szabadtéri ,drótnélküli internethálózata, melyet bárki ingyenesen vehet igénybe a községben.

Tar Miklós polgármester szerkesztőségünknek elmondta, nagyjából másfél éve kínálkozott ez a 15 000 euró értékű európai uniós lehetőség, melyet egy online pályázat nyomán nyert el az önkormányzat. A műszaki átadásra 2020. szeptember 16-án került sor, amikor 10, nagy hatótávolságú kültéri wifi-antennát helyeztek el és üzemeltek be a község településein: Mezőteremen, Pórteleken és Vezenden egyaránt.

A pályázatban foglaltak szerint az első három évben a kivitelező cég fogja működtetni és karban tartani a hálózatot, ebben az időszakban a helyi önkormányzatnak semmiféle költséget nem fog jelenteni a szolgáltatás fenntartása.

A tíz wifi-antennát közintézmények, parkok, iskolák, és sportlétesítmények közelében helyezték el, úgy, hogy ezek gyakorlatilag a teljes község területét lefedjék. Egy-egy antenna hatótávolsága optimális esetben 200-300 méter.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: